utorak, avgust 04, 2020

 

RECEPTI

Ruski recept za soljenje gljiva

Evo, uhvatih malo vremena da prevedem recept koji sam dobio od ruskih prijatelja i koji sam lično probao. Naime, marta meseca, kada sam bio u Moskvi, moj prijatelj Vadim i njegova supruga Tamara pozvali su me na večeru. Bilo je tu raznih đakonija ali meni su najviše prijale gljive spremljene baš po - ovom receptu. Kao dodatni kuriozitet napominjem da sam jeo gljive koje se kod nas smatraju blago otrovnim (brezina mlečnica, uvijača…). Međutim, očigledno je da su, spremljene na ovaj način, ove gljive postale sasvim bezopasne. Ovaj recept moguće je primeniti na tvrđim gljivama a preporučujem ga i za pečurke lošijeg kvaliteta. One bolje i kvalitetnije gljive, ipak, lepše je staviti na sto sa što manje komplikacija u pripremi…

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Da biste otvorili i pročitali ovaj i još stotine drugih zaključanih tekstova i priloga na Naturi Online potrebno je da se registrujete.

Registrujte se da bi videli ceo članak...