GLJIVARSKI RECEPTI
Šnicle od filea sa smrznutim gljivama
Ovo je recept za upotrebu gljiva koje su pre zamrzavanja udinstane, a prema preporuci u napisu o zamrzavanju gljiva...
Priprema, piše i fotografiše: Vladimir Janjić, dipl. ing
Potrebne namirnice za četiri osobe:
- 600 g svinjskog filea isečenog na šnicle
- 300 g smrznutih gljiva (prethodno prodinstane)
- struk praziluka
- 100 g celera
- 100 g neutrane pavlake
- 100 ml belog vina
- dve kašike maslinovog ulja
- so i biber.
Priprema:
Na jednom delu maslinovog ulja ispžiti šnicle od filea. Ispržene šnicle naseći na trake. Na drugoj polovini ulja propržiti praziluk i celer seckan na kockice, uz dodatak soli i bibera.
Kada se povrće udinsta, dodati isprženo meso, pa naliti belim vinom. Kada alkohol ispari dodati smrznute gljive (ne odmrzavati ih pre stavljanja u posudu). Pustiti da se gljive odmrznu. Ujednačiti smesu i naliti neutralnom pavlakom. Dinstati još pet minuta i jelo je gotovo.
Serviranje:
Kao prilog uz ovo jelo ide bareni pirinač (može i neki rižoto) i belo vino koje je poslužilo za pripremu.
Prijatno!
…..
Natura Online (6.4.2022)