KINOLOŠKO-STRUČNI SEMINAR U BRČKOM

Pas je nepročitana knjiga

brcko seminar 01

Kinološki savez Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine organizovao  je, 17. novembra, besplatan kinološko-stručni seminar pod nazivom "Pas je nepročitana knjiga" za kinološke sudije, odgajivače, pripravnike, volontere, vlasnike i ljubitelje pasa. Na seminaru, koji je održan u Omladinskom centru u Brčkom, posle pozdravne reči domaćina Asima Midžića, zanimljiva predavanja održale su kinološke sudije Zoran M. Kos, Milivoje Urošević i Ana Šebalj. 

Natura Online / Foto Zoran M. Kos

Novinar i kinološki sudija Zoran M. Kos govorio je o tome kako treba da se čuvamo neodgovornih vlasnika pasa, a o osnovama procene eksterijera pasa govorio je DVM, PhD Milivoje Urošević, kinološki sudija iz Centra za očuvanje autohtonih rasa (COAR) i Kinološke akademije. O pastircima Balkana predavanje je održala DVM Ana Šebalj, kinološki sudija.

Uvodnim govorom prisutnima se obratio Asim Midžić, predsednik Kinološkog saveza Brčko Distrikta, koji je naglasio da je cilj ovog seminara, pre svega, edukacija kinoloških sudija, pripravnika, kinofila, vlasnika pasa ali i onih koji to tek nameravaju da postanu.

brcko seminar 02

Seminaru je prisustvovalo oko 40 polaznika iz cele Bosne i Hercegovine i, zahvaljujući odličnoj organizaciji Asima Midžića, skup je protekao u veoma lepoj, radnoj i pozitivnoj atmosferi.  

brcko seminar 03

Učesnicima seminaru su, na kraju, podeljenja uverenja a predavači su dobili zlatne povelje Saveza za doprinos razvoju kinologiji Brčko Distrikta BiH.

- Ko voli životinje voli i ljude. Ali, nemojte da mi, koji volimo naše četveronožne prijatelje, prestanemo da volimo ljude, da prestanemo da se međusobno cijenimo i uvažavamo. Do novog susreta želim da, svima nama, poželim da naš hobi, naša profesija i naša budućnost bude bolja i ljepša, kako za naše pse tako i nas same. Jer, pas  zaslužuje poštovanje zbog onog što jeste, a ne zbog onog što mi želimo da on bude - rekao je tom prilikom Zoran M. Kos

brcko seminar 04 

Kinološki savez Brčko Distrikta (KSBD), da podsetimo, postoji od 2007. godine i od tada aktivno radi na polju kinologije. Uz to, ovaj savez je organizovao mnoge edukativne skupova za decu školskog i predškolskog uzrasta, kao i brojne stručne susrete i kinološke manifestacije.

U prvoj polovini maja 2019. godine ovde će biti organizovana Državna izložba pasa svih rasa i to XIX CAC BiH 2019.

brcko seminar 05

.....

Natura Online (20.11.2018)