NAJAVA DOGAĐAJA

14. I 15. APRILA U SPORTSKOM CENTRU "ŠUMICE" U BEOGRADU

Prvo nacionalno takmičenje u šišanju pasa

grumeri 01 Plakat takmicenje grumera copy

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će se narednog vikenda, 14. i 15. aprila u Sportskom centru "Šumice" od 10 sati, održati Prvo nacionalno takmičenje u šišanju pasa, u organizaciji Udruženja grumera Srbije, a uz pokroviteljstvo Internacionalne gruming asocijacije (IGA) i uz podršku Kinološkog saveza Srbije. U okviru takmičenja biće održano dva seminara sa temama Pudla puppy clip i Spirale za pudlu i bišon standardna frizura a generalni sekretar Internacionalnog udruženja grumera, Lin Leonardi, održaće i prezentaciju asocijacije IGA. Za takmičenje se prijavilo više od 25 takmičara iz Srbije, Kine, Singapura, Rumunije, Bugarske i regiona, a više od 40 polaznika slušaće najavljene stručne seminare.

Piše Monika Husar Tokin / Foto: Dijana Đondović

Takmičenje u grumingu održavaće se u tri kategorije (čista rasa - B i C razredi, trimovanje - B i C razredi i slobodan stil) a učesnike će ocenjivati stručni inostrani žiri u sastavu: Izabela Džons, najpoznatija grumerka iz Španije, Aleks Ang, sertifikovani master gruminga iz Singapura i Herv Paskal, predsednik Internacionalnog uduruženja grumera iz Francuske.

grumeri 02 Takmicenje grumera

Udruženje grumera Srbije osnovano je krajem 2016. godine i danas broji tridesetak članova. Udruženje je prvog vikenda aprila održalo specijalnu humanitarnu akciju akcija šišanja napuštenih i uličnih (gradskih) pasa u jednom od beogradskih salona i tom prilikom pozvalo sve salone u Srbiji da se priključe i svake prve nedelje u mesecu besplatno šišaju napuštene i ulične pse.

Program takmičenja:

Subota, 14. april

09:00 - Ulazak takmičara u salu
10:00 - Otvaranje za posetioce
10:05 - Uvodna reč
10:15 - IGA prezentacija generalni sekretar IGA LIn Leonardi
10:30 - Početak takmičenja (rad na psu, ocenjivanje i dodela nagrada)
14:00 - Pauza za ručak
15:00 - Seminar Alex Ang “Pudla puppy clip"

Nedelja, 15. april

09:00 - Ulazak takmičara u salu
10:00 - Otvaranje za posetioce
10:15 - Početak takmičenja (rad na psu, ocenjivanje i dodela nagrada)
13:00 - Pauza za ručak
14:00 - Seminar Isabella Jones "Slobodan stil - pudla spirala i bišon standardna frizura"

grumeri 03 Takmicenje grumera 3

......

Natura Online (11.4.2018)