USKORO POČINJE OSMI GREEN FEST

Četiri zelena dana u Beogradu

Osmi Green Fest - Četiri zelena dana u Beogradu

Najbolji i najnoviji filmovi o ekologiji i životnoj sredini i ove godine će biti na repertoaru najznačajnije ekološke manifestacije u Srbiji – Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest" koji će biti održan od 14. do 17. novembra u Domu omladine Beogada. U okviru osmog izdanja Festivala biće prikazano osam najznačajnijih dugometražnih filmova koji su obeležili ovu i prethodnu godinu, od čega će šest imati premijeru u Srbiji, kao i najboljih 65 filmova kratkog i srednjeg metra od čak 1.530 koji su učestvovali na konkursu Festivala.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

Posetioci festivala će moći da uživaju u velikom broju izlagačkih postavki, mladih i afirmisanih autora iz zemlje i inostranstva, a ističemo i posebno zanimljiv deo obrazovnog programa - panel diskusija "Kako postati (zeleni) milioner?" na kojoj će se razgovarati o rastućim mogućnostima razvoja zelenog i socijalnog preduzetništva u Srbiji. Uz to, biće održano i 20 radionica namenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola na kojima će naši najmlađi sugrađani učiti kako da budu odgovorni stanovnici Zemlje.

Festival će biti zvanično otvoren 14. novembra u 20 časova modnom revijom GREEN FASHION mladih dizajnera Milice Marinković i Jane Petrović, kao i studenata Fakulteta za modu iz Slovenije, nakon čega sledi srpska premijera jednog od najvažnijih i najkompleksnijih filmova snimljen u prethodnim godinama - "U poteri za koralom (Chasing Coral)" reditelja Džefa Orlovskog, kandidata za nagradu Oskar sa prethodnim filmom "U poteri za ledom“, koji obiluje akcijom, dramom, izuzetnom fotografijom, ali i najnovijim naučnim saznanjima o izbeljivanju korala za koji se smatra da predstavlja šume okeana. Film je osvojio brojne nagrade na festivalima širom sveta, od kojih je najznačajnija nagrada publike na Sandens filmskom festivalu.

Ulaznice za dugometražne filmove se mogu kupiti na svim prodajnim mestima EVENTIMA po ceni od 150 dinara za pojedinačne i 120 dinara za grupne posete, dok je ulaz na sve ostale sadržaje u potpunosti besplatan.

Sve informacije o 8. Green Festu-u mogu se pronaći na www.greenfest.rs.

Ovogodišnji festival se održava uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Beograda - Sekretarijata za kulturu, Francuske ambasade i Francuskog Instituta, Delegacije Evropske unije i EU info centra, u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju, kao i uz pomoć brojnih partnera i prijatelja.

GREEN FEST - MANIFESTACIJA POSVEĆENA EKOLOGIJI I ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE

Green fest je inkluzivna manifestacija posvećena ekologiji I zaštiti životne sredine, koja kroz filmske, umetničke i obrazovne programe podstiče kulturu življenja u skladu sa zelenim vrednostima. Dobitnik je nagrade "Zvezde Beograda" za 2010. godinu, a od 2015. je nosilac prestižnog evropskog sertifikata "Evropa za Festivale, Festivali za Evropu" i član je Međunarodne mreže ekoloških festivala “Green film Network”. Do sada je festival posetilo više od 60.000 građana. 

OSOBA ZA KONTAKT:

Vladan Šćekić

Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

064/2793335 

Natura Online (1.11.2017)