sreda, septembar 20, 2017

Knjiga ŠARPLANINAC - JUCE, DANAS, SUTRA...

This is the HTML version of Knjiga ŠARPLANINAC - JUCE, DANAS, SUTRA... Page 1
To view this content in Flash, you must have version 8 or greater and Javascript must be enabled. To download the last Flash player click here

Demo prezentacija dela digitalne knjige

ŠARPLANINAC - JUCE, DANAS, SUTRA?...

ISBN 978-86-915561-3-6

PRIREDIO DUŠAN MARINOVIC

FORMAT A5, 188 STRANA, DIGITALNO IZDANJE, BEOGRAD, OKTOBAR 2015.

O ŠARPLANINCU U KNJIZI GOVORE I PIŠU: LUDVIG MATLAS, OBRAD ŠKIPIC, LJUBOMIR KEKANOVIC, ŽELJKO ŠEATOVIC, SRDJAN UDOVICKI, JOVICA ZAKONOVIC, MILOSAV BABIC, NOVAK RADULOVIC, VOJISLAV ANASTASIJEVIC, SAŠA VURZBERG...

Knjiga Šarplaninac - juce, danas, sutra?... u potrazi je za odgovorom imamo li još (uvek) pravog šarplaninca na našim prostorima. Istovremeno, ona predstavlja i pokušaj da se, na polemican ali i konstruktivan nacin, ponude moguca rešenja za to važno kinološko pitanje koje lebdi nad Balkanom vec više decenija.

Da li je poslednji cas da se takozvani kinološki-urbani šarplaninac obogati svežom krvlju izvornih pasa sa Šar planine ili bi to predstavljalo potpunu negaciju svega što se do sada uradilo na genotipskom i fenotipskom usaglašavanju rase - nedoumice su koje potresaju, naravno, i ovu knjigu.

I dok jedni tvrde da ce rasa ubrzo usahnuti zbog nekorišcenja velikog genetskog rezervoara koji se i dalje nalazi nadohvat ruke, odnosno na Šari, drugi smatraju da tamo, odavno, nema pravih, autenticnih i izvornih šarplaninaca koje su, nažalost, iz nekinoloških razloga pa i neznanja, tamošnji cobani cesto ukrštali sa drugim, slicnim rasama pastirskih pasa Istoka.

Više o celom sadržaju i nacinima narucivanj eKnjige pogledajte ovde <<< 

FlippingBook Joomla Gallery extension.
page counter