sreda, septembar 20, 2017

Knjiga GASTRONOMSKI VODIC KROZ ŠUMU

This is the HTML version of Knjiga GASTRONOMSKI VODIC KROZ ŠUMU Page 1
To view this content in Flash, you must have version 8 or greater and Javascript must be enabled. To download the last Flash player click here

Demo prezentacija prvog izdanja digitalne knjige 

GASTRONOMSKI VODIC KROZ ŠUMU

ISBN 978-86-918931-0-1

DRUGO DOPUNJENO I IZMENJENO IZDANJE DIGITALNE KNJIGE VLADIMIRA JANJICA.

PRIRUCNIK ZA SVE LJUBITELJE GLJIVA, GASTRONOME I KULINARE.

DOSTUPNO SAMO U DIGITALNOM FORMATU DAUNLOUDOM NA TVOJ HARD DISK ILI NA CD-U.

FORMAT A5, 322 STRANA, 180 FOTOGRAFIJA. DETALJAN OPIS 69 BALKANSKIH GLJIVA SA CAK 70 ORIGINALNIH RECEPATA I PREDLOGA ZA NJIHOVU PRIPREMU.

BEOGRAD, MART 2017. 

• Opšti i pojedinacni detaljni opisi gljiva: gde i kada rastu, upotrebljivost, moguca zamena, brojni prakticni saveti...

• Kako sacuvati gljive za zimu?...

• Gljivarski recepti: corbe, salate, sosovi, gljive sa testom, gljive sa i bez mesa, posebni specijaliteti...

• Knjiga se cita na svim racunarima, laptopovima, tabletima i pametnim telefonima.

CENA ZA KUPCE IZ SRBIJE: 800 RSD (daunloud eKnjige), odnosno 970 RSD (eKnjiga na CD-u, uracunati troškovi preporucenog slanja) - za placanje putem poštanske PostNet uputnice.

• CENA ZA KUPCE IZ INOSTRANSTVA (VAN SRBIJE) KOJI KUPUJU ONLINE: 10 € (daunloud, placanje preko 2CO odnosno PayPal-a), odnosno 14 € (na CD-u, uracunati troškovi preporucenog slanja, placanje preko 2CO odnosno PayPal-a).

Važna napomena: kupci iz Srbije (rezidenti Srbije) knjigu NE MOGU platiti preko 2CO, odnosno PayPal-a zbog postojeceg Zakona o deviznom poslovanju Republike Srbije.

........

„Knjiga Vladimira Janjica Gastronomski vodic kroz šumu jedna je od onih konkretnijih. Nastala gotovo slucajno, zapravo na moje insistiranje da se izmedju ovih digitalnih korica, sacuva od zaborava ono što smo Vlada i ja, tokom gotovo pet godina, radili na portalu Natura Online, gde smo, u sezonskom kontinuitetu, objavljivali gljive koje je on sakupljao i slikao, a potom, od onih jestivih, licno pripremao delikatese i slao mi njihove recepte - nastala je ova knjiga o našim balkanskim gljivama, sa njihovim opisima, najvažnijim osobinama, mestu i vremenu njihovog rasta, nacinima cuvanja, upotrebljivosti, mogucim zamenama sa onim opasnim... 

Ipak, autor tvrdi da je ovo pre svega - gljivarski kuvar. Slažem se sa njim ali i dodajem - ekstra kuvar! I ne samo to! Jer, u svom prvom delu ova knjiga nudi sijaset veoma korisnih informacija i saveta neophodnih svima, a posebno gljivarima-pocetnicima. 

Knjiga se može citati i od pocetka i od kraja, po poglavljima. Ona je i odlicno uputstvo kako bezbedno poceti sa gljivarenjem što nije nevažno. Medjutim, posebnu aromu i ukus ovoj publikaciji daju brojni recepti sa gljivama u drugom delu knjige; tu su zanimljive i ukusne corbe od gljiva, salate i nesvakidašnji sosovi, originalni recepti za pripremu gljiva sa  testeninom, zatim oni sa mesom ali i bez mesa... cak i ona ekstra jela koja je autor nedavno probao u dalekom Lisabonu gde je jeo fantasticni italijansko-portugalski rizoto sa gljivama i neverovatne deserate od suvih vrganja. Da covek ne poveruje šta se sve može spremiti od gljiva!

Zato je ova knjiga, u velikoj meri, namenjena ne samo ljubiteljima gljiva vec i onim okorelim hedonistima i gastronomima; onima koji i dalje neumorno istražuju skrivene pa i zaboravljene mirise i ukuse majke Prirode... Zato ni naslov ove knjige nije mogao biti drugaciji.”

Više detalja o sadržaju i nacinima narucivanja knjige pogledajte ovde <<<

FlippingBook Joomla Gallery extension.
page counter